Monday, May 25, 2009

Demam 'Exam'



Musim peperiksaan pertengahan tahun dah hampir ke penghujung. Bagi pelajar-pelajar masa inilah nak 'sibuk' membaca. Mudah-mudahan berjayalah hendaknya. Tapi.....

bagi guru-guru bila habis 'exam' belum boleh merdeka lagi. Kena bersengkang mata lagi nak semak kertas, bagi kertas objektif mungkin tak le 'tension' sangat. Yang amat berat ialah kertas esei dan subjektif, lebih-lebih lagi BM dan BI. Kalau ajar satu kelas tak pe lagi, tapi kalau 3 kelas atau lebih, hai.... tau-tau je lah. Musim cutipun kena 'marking paper'.

SABAR jelah cikgu !

2 comments:

nuraffa. said...

exam gilaa susah.
hahaha.
at last minggu last kankan cikgu ;))

aibiwai said...

ye le, kau orang boleh le cuti lepas ni tapi ingat ni baru mid year exam, belum lagi trial and spm sebenar.
Good Luck to all spm candidate.

Alamat Perhubungan

Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Pusu
KM 11 Jalan Gombak
53100 Kuala Lumpur
Selangor Darul Ehsan
Tel : 603-61861701
Fax : 603-61871512